6 juni 2012

Domedagen

Domedagen handlar om Konsekvens. Det finns inget dömande i skapelsen, det finns enbart konsekvens. Livet strävar alltid efter balans, blir det obalans så uppkommer en konsekvens som återställer balansen.

De tidiga jägar- samlar-kulturerna visste detta. De visste att Respekterar vi inte Livet så uppstår det en konsekvens, som slår tillbaka på oss själva. De visste att om vi skördar det sista av ngn art så uppstår brist och vi kan inte skörda igen, De visste att om ngn art blev för många så uppstod brist på deras föda och arten decimerades så att balansen återställdes. De visste att bristen i sig inte fanns den var bara ett resultat av en obalans, eller av bristande Respekt för Livet.
Man såg till att upprätthålla balansen i Skapelsen, och undvek konsekvens.

Men trots detta så hände det att villebrådet tog slut, marken drabbades av torrperioder och kunde inte föda stammen, eldsvådor uppstod som gjorde marken ofruktbar. Man förstod inte detta, utan drog slutsatsen att det var någon gud som var vred på dem och straffade dem, så föddes tanken på domen.

Detta måste nog vara mänsklighetens största misstag. Konsekvensen ser vi överallt i dag. För att kunna döma måste det finnas något som är fel, det innebär att vi kan göra fel, och kanske till och med Vara fel.

Men om Livet är Allt som finns, kan det inte behöva ngt, för det finns inget som inte är Livet, det är ju allt. Om Livet inte behöver ngt då finns inte heller ngn brist, eftersom det inte finns ngt att lida brist på. Utan behov finns inga krav, och inga misslyckanden. Och finns inga misslyckanden så finns det inte heller ngt att döma eller fördöma.


Domedagen uppmanar oss att ta ansvar för vårt agerande och dess konsekvenser. Vi manas också att vara varsamma med de resurser som vi fått oss till del.

Baksidan av Domedagen, talar om respektlöshet mot Livet och om bristande förmåga att se konsekvenserna av vårt agerande.

Klicka på bilden för att dra
dina egna tarotkort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar