5 dec. 2012

Vänskap den renaste formen av Kärlek (av Camilla Åhlfors)

 Text och bild lånad av Camilla Åhlfors
Vänskap (som jag ser den...) är den absolut Högsta och renaste formen av Kärlek ♥ Vad säger ni...?

Den uppriktiga Kärlek och känsla av samhörighet som vänner hyser inför varandra kan inte i något avseende vara dominerande, uteslutande eller kontrollerad. Bara när Kärleken är omfattande kommer man att veta vad den är.


För när Vänskapen är uteslutande för EN ENDA MÄNNISKA, begränsar man den så mycket att den förr eller senare dör.

Man förstör helt enkelt dess gränslöshet när man försöker placera hela himlen i ett litet utrymme som inte kan rymma den...

Visst ska man älska, älska av liv och lust, men Vänskapen liksom den Kärlek den rymmer ska inte bara vara en relation utan ett tillstånd!

Och närhelst man älskar någon så älskar man genom denna människa alltet. När man älskar en människa PÅ RIKTIGT, upptäcker man plötsligt att man vaknar upp en morgon och älskar ALLA människor som helt plötsligt har blivit ens vänner. För denna person som man älskar är bara en representant för alla som har existerat i världen, som existerar i världen och som kommer att existera i världen. Denna människa (som man älskar så innerligt) är alltså bara en "dörr" till resten av mänskligheten och människan är inte bara en människa utan också en varelse. Så helt plötsligt har man börjat att älska alla varelser!

Ja, vänskap (som jag ser den) är absolut den Högsta och renaste formen av Kärlek... För om man en gång fått uppleva den, förvånas man över sin egen kärleksenergi som plötsligt börjar utlösas för allting. Ägandekärlek liksom den ägandevänskap den rymmer, är aldrig sann. Den är så pytteliten att den kväver sig själv och sist men inte minst... så kväver den den andre också. Och så har det varit fram tills NU - Kärleken liksom vänskapen har aldrig varit omfattande. Men det KAN DEN BLI OCH VARA! Man kan älska hela Världen ♥


[Camilla Åhlfors]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar