22 juni 2012

Yin eller Yang? - Yin och Yang!


Vi är 4 nära vänner som tillsammans utforskar Livet, Döden och oss Själva. Vi kan kalla oss A, B, C & D.

Jag är Så glad att de finns i mitt Liv, de är så Fantastiskt Värdefulla! De hjälper mig att se den Gudomliga Storheten genom att spegla den storhet som finns i mig, men som jag ser först i dem! ♥

Vi har alla olika roller och egenskaper, vi har olika fördelning av Yin och Yang i oss:

A Är Moder Jord. Hen är Yin-ytterligheten, hen upplever sig som helt och hållet av denna världen och för hen är den Andliga världen alltid till viss del en intellektuell konstruktion som hen inte innerst inne riktigt kan tro att den finns, men hen väljer att tro på den för att hen måste.

D är den andra ytterligheten, hen är Yang-ytterligheten. Hen Upplever sig som helt och hållet av den andliga världen och för hen så är denna världen alltid till viss del en intellektuell konstruktion som hen inte riktigt kan tro finns , men som hen väljer att tro på för att hen måste.


B och C befinner sig någonstans mitt emellan,

B är övervägande åt Yin, hen upplever denna världen, anar den andliga världen och upplever den ibland men i det stora hela är den en intellektuell konstruktion.
C är mer åt Yang (än B). Hen upplever mer av den Andliga världen, hen upplever även denna världen, men hen befinner sig inte helt och fullt i någon av världarna, kanske är hen den som är mest balanserad av oss, kanske har hen lättast att röra sig mellan världarna? Men hens issue är kanske att hen inte egentligen tror helt och fullt på någon av världarna?

Samma issue har också B

Detta påverkar våra liv i hög grad, för A så innebär det att hen är totalt fast i sin kropp, den jordiska verkligheten
p g a sjukdom, så fast att hen för att överleva tvingas att sätta sin lit till den andliga världen. Den dagen hen faktiskt Upplever och fullt ut accepterar den Andliga världen då kan hen bli frisk för då behöver hen inte längre sin sjukdom för att tvingas se ur ett Yang-perspektiv.

På samma sätt
försöker denna fysiska världen hela tiden tvinga D ner i den jordiska dyn, gång på gång drabbar den här världen hen med STORA värdsliga bekymmer, som till synes hen saknar ansvar för det kan vara bostadslöshet, krångel med försäkringskassans utbetalningar osv hela tiden världsliga problem som Livet skickar hen rakt i ansiktet, gång på gång försöker Världen bevisa för hen att den finns. först när hen börjar Uppleva och Acceptera denna verkligheten fullt ut kommer hens världsliga strul att upphöra.


Tror att detta egentligen är Allas våra (egentligen ALLAS i högre eller mindre grad) Issue... Att kunna omfamna bägge världarna.... att omfamna hela Yin-o-Yang-cirkeln... kanske inget vi kan göra samtidigt.... men att bekvämt kunna röra sig längs "S-et" i mitten, med en fot på varje sida... kunna vara ute på den svarta kanten enbart Yang (eller vilket som är vilket?) men med den vitapricken inom oss... kunna stå i mitten lika mycket Yin och Yang.... eller gå vidare ut till den vita kanten , enbart Yin men med den svart pricken inom oss...

Båda Världarna är lika viktiga, och vi hade inte funnits här om vi inte skulle haft fötterna nerstuckna i jorden... vi hade levt under jorden om vi inte skulle haft huvudet uppe i himlen. ...Vi är ämnade att leva i denna världen men inte av denna världen?


När vi har balans, när vi bekvämt kan röra oss mellan världarna, när vi kan se båda världarna utifrån samtidigt och ändå vara i båda samtidigt, när vi utifrån kan se oss själva i båda världarna samtidigt som vi är i dem samtidigt... när vi är Ett med ALLT, Ett med båda Världarna då VET vi i varje stund Vad vi ska göra och Var vi ska befinna oss, hur mycket i vilken värld.

Eller är vårt issue, vars och ens, att hitta sin speciella plats, som är ämnad för "mig" längs med "S-et" med så mycket Yin respektive Yang som är ämnad åt just "mig" i detta Livet... somliga mycket Yang andra mycket Yin eller balans... och en del (shamanerna) omfamnande hela cirkeln med fri rörlighet och full tillhörighet på varje plats.

I "S-et" finns sprickan mellan världarna, där kan vi befinna oss i båda världarna samtidigt.


Just nu står jag med ett ben på varje sida om "S-et" ganska långt mot Yang, och skaffar mig överblick... funderar på hur jag ska ta mig ganska långt mot Yin där jag också behöver vara just nu... men med "svärtan" kvar (eller kanske snarare ljuset)... börjar gå helt enkelt... Kan gå själv! ... behöver inte kastas hit och dit utan kontroll.... Nice!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar