21 jan. 2009

Så lätt det är att falla


Tidigare publicerat den 21/1-09 på Sigges radioteater

Så lätt det är att falla tillbaka... Egot protesterar hej vilt när vi har det bra. Får oss att tro att det inte ska vara så alltid, att vi måste kämpa för att....

När ngn ger oss massor av energi ur flödet, när vi ger varandra massor av energi ur flödet... Då är egot där och säger "wow! här har du din källa, passa på och drick så mkt du kan" Vi glömmer att fylla på oss själva, bara lapar i oss och njuter, tror att vi måste ha denna "källa" i närheten alltid för att inte törsta... när vi så inte är vid källan då blir vi törstiga, låga på energi, och börjar kämpa förtvivlat för att få, få, få, stilla törsten ur ngn annans bägare. Egot har spelat sitt spel, gjort sina konster, och vi sprattlar där som en marionett som slår på oss själva för att vi bara fäktar mot världen när egot rycker i snörena.

Vårt ansvar alltid, även när vi badar i överflödets källa, är att fylla på oss själva, att se till att vara i kontakt med flödet, ge och ta emot ur flödet. Då får egot inte utrymme att leka sina lekar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar