22 mars 2012

Misströstan (7 mynt)

Misströstan, att ge upp, att inte finna någon väg, att sluta kämpa.

Ibland är faktiskt Misströstan den ända väg som finns kvar, för det kan vara en väg.

Många av oss har fått med oss i Livet att vi ska vara "duktiga" och prestera, vi biter ihop och försöker finna en väg, Allt ska vi klara av och vi ska klara det själv. När vi är problemlösare som klarar allt så hopar sig för eller senare problemen. Det är som om vi ber om större och större problem att tampas med. Vi blir allt duktigare på att lösa dem och Livet blir en kamp. En kamp mot problemen, en kamp mot oss själva, en kamp mot själva Livet.

Livet är ingen kamp, Livet är ett flöde som vi kan följa med eller kämpa emot. Vi tror att vi kan styra Livet, vi tror att vi vet vart vi ska, vi sätter upp mål och tar oss dit till varje pris. Men när Livet blir en kamp, då kämpar vi mot flödet i Livet.

När Livet blir oss övermäktigt, när alla vägar är uttömda,  då finns det bara en enda väg ut, att ge upp, att erkänna att det här fixar jag inte, och lämna över till Livet.

7 mynt uppmanar oss att ge upp kampen, att be om hjälp, av vänner, av Livet självt.

"Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan,
och förstånd att inse skillnaden."

 
Baksidan av Misströstan varnar oss för att ge upp också Tilliten till Livet, då landar vi i total uppgivenhet och ingen väg leder ut.


Klicka på bilden för att dra
dina egna tarotkort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar