13 apr. 2017

Du är perfekt


Denna text har jag hämtat, och översatt, från min lärare Tolly Burkans bok "Let it be easy"

Kan du förneka att universum är perfekt, precis som det är? Du kan inte peka på natthimlen och säga, "universum är nästan perfekt, men stjärnan där är på fel ställe." 

Du är en del av det perfekta universum, precis som varje stjärna, träd, sten eller sköldpadda.

Här är ett exempel på detta. 

Tänk dig att du ska laga en måltid inför kvällen med din partner och bli distraherad av ett telefonsamtal. Snart, är allt du förberett sönderbränt. 

Din partner kommer hem och attackerar dig med förolämpningar: "Du är hopplös. Du kan inte ens koka vatten utan att bränna det!"
Om du inte har tillräcklig självkänsla, blir du skrämd av din partners utbrott och drabbas omedelbart av skuldkänslor, skam och låg självkänsla. 

Du har glömt vem du egentligen är. Du glömmer att du är ett perfekt uttryck för ett perfekt universum. Plötsligt börjar du tro att du är långt ifrån perfekt.

Om det var sant, så är det självklart att sammhället där du bor inte kan vara perfekt, för när något är perfekt, då måste alla delar av det vara perfekt. En fläck eller ett fel på någon del av en sak anger dess totala perfektion. 

Alltså måste vi nu också medge att kontinenten där du bor inte heller är perfekt. Denna kontinent är en del av jorden, så planeten jorden kan inte längre anses vara perfekt. Om vi vill vara helt korrekta, måste vi säga att solsystemet med planeter som snurrar runt solen inte är perfekt, eftersom det inkluderar dig.

Solen är endast en av miljarder stjärnor i vår galax som kallas vintergatan, och nu måste vi etikettera hela galaxen som icke perfekt. Den här galaxen utgör bara en bråkdel av alla galaxer som universum består av. Så det är lätt att se att universum inte kan vara perfekt, eftersom du är en tråd i dess kosmiska väv.

Sett från den här synvinkeln, blir det skrattretande att se sig själv som varande mindre än perfekt. Universum är verkligen perfekt precis som det är, och det gäller även dig. 

Faktum är att just nu, skulle universum inte vara detsamma utan dig. 

Oavsett vem du är eller vad du gör, kan du stärka din självkänsla genom att påminna dig om att du alltid är en del av ett perfekt universum. Glöm aldrig att oavsett dina handlingar eller andras dömmande, är du alltid perfekt.

- ur "Let it be easy" av Tolly Burkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar