12 aug. 2012

6 stavar (Dali Universal Tarot)

På bilden finns en ryttare som kommer segrande hem från striden Hans mantel ger ett intryck av en ådrad muskulös arm som får honom att se väldigt stolt och okuvlig ut. Namnskiffret bildar en sockel där ryttaren står staty, det är en hedervärd seger. En kvinna (hans kvinna ?) står nedanför och både hyllar och sträcker sig välkomnande mot honom som för att räcka honom en hjälpande hand. Även om han är stor och stark så kan den svagare och mjukare kvinnliga sidan vara väl så stark och utgöra stöd för honom att luta sig mot.

Kortet talar om konkurrens och seger, du kommer att eller har redan segrat, och du har all anledning att vara stolt och känna dig hedrad men varje konkurrens kommer för eller senare att sluta med förlust. Det kan aldrig finnas mer än en världsmästare
inom varje område, och det är knappast troligt att den är du och även om den är det så kommer du snart att bli omsprungen av nästa världsmästare. Därför kommer du att slutgiltigt segra först när du låter den manliga tävlande sidan ge upp och över lämnar dig åt den mjukare kvinnliga sidan. Hon är en segrare genom att aldrig tävla, hon segrar bara för att hon väljer att vara en segrare, så länge hon gör det kommer hon att känna sig som en segrare utan konkurrens. 
Baksidan av kortet varnar oss för att ge upp kampen men att ändå inte känna oss som en segrare. har du dragit sex stavar bakvänt så behöver du hitta ditt värde utan att hänga upp det på prestation eller jämförande med andra.
Klicka på bilden för att dra
dina egna tarotkort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar