29 aug. 2012

Långdistans-sex

Det finns en skillnad mellan manlig och kvinnlig sexualitet. Mannens orgasm är som ett sprinterlopp, kort och intensiv, väldigt mycket Yang. Kvinnans orgasm är mera som ett långdistanslopp, den börjar i ett långsamt tempo, sakta byggs den upp och ökar mer och mer.

Det finns en uppenbar obalans i detta. Många är de kvinnor som lämnats ensamma med sin lust - mitt i loppet - sedan mannen somnat uttömd efter sitt sprinterlopp.

Men problemet är inte oöverstigligt. Visserligen är det nog så att generna hos den tidiga människohanne som kunde ha sanbbt sex bakom ryggen på alfahannen gynnades, men personligen kan jag tycka att mannens orgasm är något av ett antiklimax, hur underbar den än må vara, luften går ur och det är slut på det roliga.

Men också vi män kan lära oss att uppskatta "slow sex". Vägen till orgasmen är minst lika njutbar som själva orgasmen. Att långsamt tillsammans med läppar, händer, tunga och kön utforska varandras erogena zoner och uppleva hur de blir fler och fler är helt Underbart. Naturligtvis har könsdelarna en självklar plats i detta men så snart det börjar "hetta till" för mannen, tar han ett steg tillbaka och undantas från alltför hetsande smekningar.

När vi män på detta sätt väljer att njuta av "långdistans-sex" i stället för att vara orgasmfokuserade, då kan vi uppnå ett jämbördigt sex som vi båda tillsammans kan njuta i timmar av hångel, kyssar och smek.

2 kommentarer:

 1. Så klokt och så sant!
  Och som du skriver så kan jag oxå tycka att själva orgasmen är lite "överreklamerat" och inget jag måste uppnå. Det är mer närvaron, smekandet, utforskandet, lekandet och att tillfredställa kvinnan som är hela grejen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jocke!
   Precis, finns det något mer lustfyllt än att uppleva "sin" partners Lust, att Lustfyllt kär-leka tillsammans. Sen kan så klart "sprint" ibland var helt underbart, det blir ju som det blir, annars blir det tråkigt, men någon gång då och då måste man unna sig också långsam sex.
   Kram

   Radera