21 dec. 2012

Bokslut 2012

Ännu ett solvarv är till ända, jordens norra halvklot vänder sig bort från solen, dagarna korta och kalla, naturen vilar.

Nu vänder allting, ett nytt solvarv tar sin början, vår del av jorden börjar sin vandring mot solen och ljuset, dagarna blir längre och varmare igen. Naturen börjar åter så sakta förbereda sig för en ny vår.

För mig är Midvintersolståndet den viktigaste Högtiden, det är tid för Vila och Reflektion, summering av det gångna året och nystart av det som komma skall.

När jag gick in i det gågna året mådde jag väldigt bra, jag hade landat i en ny Trygghet i mig själv sedan en tid, jag Behövde inget. Men trots att jag mådde bättre än någonsin så var livet ganska trist och meningslöst för jag saknade Mål och Längtan. det fanns inget framför mig som jag strävade mot. Det mesta var "bara" Nu och Här, utan något förflutet eller någon framtid, ett i och för sig Gott tillstånd men tråkigt och tomt.

Nog finns det fortfarande saker som jag behöver möta i mig själv, men de pockar sällan på uppmärksamhet. Då och då dyker de dock upp och leder till nya insikter.

En viktig sådan insikt kom till mig i maj, jag insåg att jag är ett troll i människoskepnad, vilket innebär att jag bara behöver göra precis vad jag vill. Troll är ganska godmodiga varelser som lever Här och Nu, tillfreds med tillvaron som den kommer mot dem. Vi tar helt enkelt emot det som Livet ger, vare sig det är ett blåbär eller ett regnväder.

Det gav mig också lättnad för något som följt mig genom Livet, en ovilja mot att städa och hålla ordning. åtföljt av skuld och skam. Troll lever under en gran eller i en hålighet i skogen , inte konstigt då att jag har svårt att hålla ett hus i skick, jag är helt enkelt inte skapt för en tillvaro i ett stort hus med en massa saker.

Nu blev det så att jag började sträva efter enkelhet och anpassa mitt Liv efter min trollnatur, en enorm lättnad. Nu kan jag känna mig stolt att jag diskar en tallrik eller plockar undan i hallen. "Det är ju inte illa för ett troll!" sen får folk tycka vad de vill om min eventuellt bristande ordning för jag är ett troll =)

Härmed återföddes också min Längtan efter ett enkelt boende i skogen och jag började förverkliga min gamla Dröm. Äntligen fick jag styrfart i mitt Liv och tillvaron är nu helt Fantastisk för nu sknar jag inget och att allt detta är Rätt för mig bekräftas av att Allt kommer min väg Enkelt och utan ansträngning =)

Den känslan av att inte behöva något som jag hade vid solvarvets inledning innefattade även att jag inte kände någon längtan eller något behov av en Livskamrat i mitt Liv, jag hade aldeles nog av alla de Älskade Vännerna som finns i mitt Liv.

Men på min födelsedag "kastade" en av dessa Vänner in mig på en singel-/dejding-sida och rakt i famnen på en kvinna som jag några dagar senare mötte. Vi attraherades av varandra och inledde en kort relation, men efter några veckor gjorde hon slut eftersom hon inte kände sig redo för en relation.

För mig så kändes det rätt, hon var inte en kvinna som jag skulle kunna dela mitt liv med i det långa loppet. Dock fick vårt möte Längtan efter en Livskamrat att vakna i mig och under en tid var jag aktiv på ett par dejtingsidor. det resulterade i en ny vän och insikten att det faktiskt är väldigt få som jag egentligen skulle vilja Leva med.

Jag släppte detta med Livskamrat. Nu hade jag börjat på min dröm om det Enkla Livet och tyckte mig inte ha tid med relationer, det fick komma när det var dax. Och dax visade det sig vara ganska snart. Via dejting sidan hade jag mött ännu en trevlig kvinna , vi sågs ibland i olika sammanhang och trivdes väl i varandras sällskap. Hon gav mig allt tydligare signaler som jag valde att nonchalera, jag hade ju inte tid med sånt, mitt fokus var någon annanstans. Så småningom blev signalerna så tydliga att jag inte längre kunde låtsas som att det regnade. Vi träffades några gånger till och ju mer vi lärde känna varandra desto mer rätt kändes det och snart blev vi ett Förälskat par och det är vi ännu. Så Tacksam för Dig Min Älskade Beatrice! <3

Det andra viktiga i mitt Liv förutom Beatrice och Trollstorp är kören. det har varit mycket Ultreia i år, förutom de sedvanliga övningarna och frmträdandena så var vi tio Härliga dagar i Florida och sjöng Gospel. Underbart!
I kväll kommer jag i sedvanlig ordning göra en Midvinterceremoni tillsammans med några Vänner, Vi kommer att be 4 böner:

Först kommer vi att släppa något som vi är färdiga med i våra Liv. Jag kommer att släppa känslan av brist och att jag inte hinner och har råd med allt jag Längtar efter.


Nästa del handlar om vad vi vill ha mer av i våra Liv. Jag vill ha mera Tillit till Livet, till att Allt är precis Rätt, och därmed vill jag också Känna mera Tacksamhet för Allt vad Livet ger.


Därefter
kommer vi att önska något som vi vill ge ut till andra. Jag önskar mig att jag kan hjälpa fler med Självtillit.


Till sist
så kommer vi att plocka fram något som vi är Tacksamma för. För min del så är det det mesta, men framför allt Beatrice, Trollstorp, Sonen, och allt Flöde och Kärlek i mitt Liv.


Tack till er som läser mina ord! <3 Jag önskar er Alla ett underbart nytt solvarv
!

1 kommentar:

  1. Vad fint! Ger mig hopp om att jag också kommer finna någon att dela mitt liv när tiden är inne. Jag har haft precis samma tankar och funderingar som du kring detta. Just nu är jag i det stadium att jag nog ska leva ensam för att det inte finns någon som jag vill leva med resten av livet och samma om mig. Men livet får se. Jag är kär.... men inte i någon

    SvaraRadera