2 mars 2013

BägarKungen

BägarKungen är Trygg, han har kontakt med alla sina Känslor, även om de sällan får några stora uttryck. Han har en sund distans till dem, låter dem finnas och betraktar dem, lyssnar till det de har att säga honom och låter dem vara de verktyg som de är ämnade att vara utan att göra något väsen av det. Det är just detta som gör BägarKungen så trygg, liksom han låter sina egna känslor finnas just som de är så låter han också alla andra vara där de är, stödjer utan att ta över. Han är en god, förstående lyssnare, som hjälper oss att ge det vi upplever rimliga proportioner. Bägarkungen är en sådan morfar eller farfar som alla önskar sig. Kärleksfull och Förstående låter han alla bli sedda som de är där de är, han leker gärna med i barnbarnens lekar men kan för den skull ändå sätta gränser.

BägarKungen inspirerar oss att bli som han, låta allt inom och utom passera utan att göra mycket väsen av det, bara med ett stilla deltagande.

Baksidan av bägarkungen antyder att vi blivit alltför distanserade till Livet och våra känslor, vi är inte längre delaktiga utan bara passiva åskådare som drabbats av en låt-gå-mentalitet.

Klicka på bilden för att dra
dina egna tarotkort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar