25 feb. 2012

Översteprästinnan

För mig utgör Översteprästinnan personifieringen av Moder Jord, Det är hon som genomför det rituella Hieros Gamos, det gudomliga äktenskapet/samlaget, tillsammans med Fader Himmels personifiering. Hon representerar, moderlighet, näring, skaparkraft, och kvinnlighet. Hon är den Kvinnliga aspekten av oss själva och av Livet.

Översteprästinnan talar därför om att vi ska bejaka våra kvinnliga sidor, sådant som Omhändertagande både känslomässigt och fysiskt, Kreativitet, Känslorna och Empatin. Ur henne föds vi, hon när oss och tar hand om oss, hela livet kommer vi att vara Moder jords barn.

Baksidan av Översteprästinnan påminner oss om att inte glömma bort den kvinnliga aspekten av oss själva och Livet. Vår navelsträng till Moder Jord kan vi aldrig klippa.

Hon varnar oss för att glömma och vanvörda vårt ursprung, "Av jord är du kommen..." och jord skalla vi alltid vara. Har vi glömt bort Verkligheten, Livet? Har vi glömt bort att vi i slutänden är och alltid kommer att vara beroende av jorden och hennes resurser för vår överlevnad? Oavsett vilka tekniska framsteg vi gör så måste vi alltid näras av Moder Jord. Vi måste vara rädda om henne för vår egen skull!


Klicka på bilden för att dra
dina egna tarotkort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar