2 sep. 2012

Tornet (Dali Universal Tarot)

Tornet representerar den yttre trygghetens omöjlighet. Vi människor är trygghetsfreaks vi försöker på alla sätt skapa trygghet. Trygg ekonomi, trygga relationer, tryggt arbete, tryggt boende etc. Men hur mycket vi än planerar och bygger trygga ramar runt vårt liv så kommer livet alltid att rasera dem. Livet vägrar att stängas in och bryter sig igenom alla murar. Livet är förändring och kan aldrig rymmas "inom fyra väggar" i det långa loppet.

På bilden syns tornet i sönderfall, murarna spricker upp och människan kastas ut i tomma intet. en av de fallande människorna på bilden är en androgyn vars huvud har ersatts av en urtavla (?) spontant så ser jag i detta tidens tand som ofrånkomligen gnager på alla våra ansatser att uppnå trygghet. Tornet på bilden har stagats upp med en av de klassiska Dali-kryckorna, men det hindrar inte dess sönderfall. På bilden syns också en inverterad måne, som även den representerar tiden och cyklerna i Livet, tornets raserande är inget negativt, det är bara en del av tidens gång, varje byggnad (vare sig den är materiell eller en inre byggnad) måste förr eller senare raseras av tidens gång, förr eller senare har den tjänat ut och raseras för att lämna plats och material till något nytt. Det vi en gång byggt upp transformeras till en ny byggnad.

Tornet talar följaktligen till oss om den transformation som ryms i kaos, ur kaos föds det nya och Livet tar en ny vändning, visa av tidigare erfarenheter står vi starkare än någonsin när dammet väl har lagt sig. Du kan vila Trygg i Tillit till att Livet kommer att skapa  det bästa ut i från det som sker.

Baksidan av Tornet varnar för motstånd mot förändring, hur mycket vi än stagar upp, reparerar och murar in vårt Liv, så kommer det aldrig att leda till något annat än att vi begränsar vårt Liv, som ändå detta till trots så småningom kommer att spränga väggarna.

Klicka på bilden för att dra
dina egna tarotkort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar