3 jan. 2012

Mästerskap (10 mynt)

Foto: Pelle Hedlund

Mästerskap handlar om självförtroende, vår tillit till vår förmåga att hantera det praktiska och det materiella. Yrkesstolthet, Kunskap. Mästaren kan sitt gebit till fulländning, h*n vet precis hur h*n ska hantera den materiella världen. Därav följer också materiell trygghet. Det handlar även om att vara den som för i den sociala dansen människor emellan.

10 mynt uppmanar oss att finslipa våra kunskaper till mästerskap, när vi uppnår mästerskapet finns det ingen som kan rubba oss i denna världen. Vi ombeds också att "se över vårt hus" och fullända vår materiella trygghet.

Baksidan av mästerskapet är en alltför stor fixering vid det praktiska och det materiella, kanske blir vi så duktiga på att föra oss i den yttre världen att vi glömmer bort vår nog så viktiga inre värld. Det är fullt möjligt att ha ett mycket stort självförtroende samtidigt som vi saknar självkänsla, förknippar vi hela vårt värde med den yttre världen så kommer vi att förlora oss själva hur mycket gods och guld vi än vinner. Mästerskapet kräver dessutom ständig finslipning, för att vi inte ska bli omsprungna av någon annan. Vad händer med mästarens värde när h*n inte längre är främst?


Klicka på bilden för att dra
dina egna tarotkort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar