4 jan. 2012

Styrkan (Lusten)

Här handlar det om förmågan att svara an i varje given situation i livet, vad vi än möter så kan vi om vi besitter tillräcklig inre styrka hantera situationen, Till detta krävs självkänsla snarare än självförtroende, Självkänslan är en medvetenhet och Tillit till den vi i grunden Är och vårt inneboende Värde, medan självförtroende är en tro på vår förmåga att agera. Oavsett vad vi gör eller inte gör så har vi ett inre Värde, vi är Värdefulla för den vi är som en oersättlig del av Skapelsen, utan oss skulle Skapelsen vara fattigare eftersom vi var och en har en unik plats i Helheten. Och oavsett vad som händer oss så kan vi med en stark Självkänsla bibehålla vårt inre Lugn, vår känsla av att behärska situationen. Det är inte i vårt yttre agerande den känslan föds utan den är något som vi måste finna inom oss.

Ur självkänslan föds också vår Lust, inte först och främst den sexuella lusten utan mera passionen till livet, längtan att skapa och vår inre vilja. Det är Lusten som ger oss styrsel i Livet, har vi en bra kontakt med vår Lust så vet vi alltid vilket val som är rätt val för just oss. Uttryckt på ett annat sätt så handlar det om att alltid lyssna på vår inre röst, den röst som vår Gudomliga del talar till oss genom, och som alltid leder oss precis dit vi ska oavsett om vi är medvetna om det eller ej.

Baksidan av Styrkan är bristande självkänsla och en oförmåga att veta vart vi ska i Livet. Är vi osäkra på vårt eget värde blir vi utifrånstyrda då vi hela tiden måste söka vårt värde och bekräftelse utifrån. Vi behöver en yttre plan som kan leda oss genom Livet, denna plan som vi underkastar oss kan vara en tro på vad som helst, religioner, konventioner, vetenskap, kultur,
samhällssystem, tradition eller en auktoritär ledare. Självklart är det utan den inre styrseln svårt att veta vilken auktoritet vi ska följa, varpå vi lätt blir som ett rö för vinden eller underkastar oss någon form av beroende, vi utsätts också för en konstant stress eftersom en yttre bekräftelse aldrig kan uppväga bristen på den inre bekräftelsen, utan den kommer vi konstant att tvivla på oss själva och vårt värde oavsett hur mycket bekräftelse vi får utifrån.


Klicka på bilden för att dra
dina egna tarotkort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar