2 juli 2012

I värdelösheten (av Susanna Isaksson)

 Text lånad av Susanna Isaksson
I värdelösheten. I rädslan. Lyser hennes små ögon i rummet inom dig. Var tacksam för att du hittat ''dig'' därinne. DEN som känner detta.

Tänk om du skulle gå in till henne. Ta henne i handen. varmt. Titta henne i ögonen och säga med fullkomlig sanning
-''Jag älskar dig'' ♥
Ta med henne ur denna kokong av svart gegga. Med kalla väggar. Ta med henne ut. Ut i solen. Ut i våren. Ut i det obegränsade. Ut i det spirande våryra! Låt henne få andas fri luft. Visa henne att allt är fritt. Allt är stort. Obegränsat. Ljust. Vackert. Luftigt.

Säg till henne att den historien hon tror är sann, om att hon inte duger om hon inte blir lika duktig som storebror. Lika ordningsam som kusinen. Lika inlyssnande som farbror. ''Tänk om du skulle kunna bli någon annan än den du är''- omgivningen.

Säg att det bara är berättelser. I hennes inre.

Be henne skriva om den. Skriv en ny berättelse. En berättelse om frihet. Om fågelkvitter. Om att det som är. Är. Och det finns ingenting som är mer värt, eller ingen som är mer VÄRD än någon annan. Bara för att de har 4 etiketter fastklistrade på sig, och har lärt sig saker utantill och fått papper på sin vetskap. Fått jobb som i samma anda o i samma strukturerade verklighet gjort dem till ''gudar'', så gäller inte det för HENNE längre.

För hon är ju fri?! Hon är ju utanför den kulissen. Den gråa verkligheten inrutad i bra/dåligt/hög/låg/utbildning/pengar...
Hon är ju ute. Utanför.

Hon går ju på kärleken och lustens nya liv. Frisk ren luft. Krispigt vårrus.♥

''Gud'' bor i alla oss. Gudomen finns i oss alla. Hur behandlar DU Gud? Som den viktigaste. Den vackraste? Den mest värdefulla?

DU är Gud. Du är den synliga delen av honom.

Tror du att ''Gud'' tycker att du är mindre värd utan att ha dessa etiketter? Tror du att en männsiska som är blind och döv och stum, men ler alldeles ofattbart underbart, sådär så att du går lyckligt leende med en varm känsla i magenhela dagen -är mindra värd?

Tror DU det?

Säg då det till henne. Se henne in i ögonen och säg det.

Att du Älskar henne precis som hon Är. Och att livskraften, essensen, ljuset...är precis likastort och värdefullt i henne.

Oavsett. Vem som står brevid.

Kram!

[Susanna Isaksson]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar