30 juli 2012

Njut av det du har (av Susanne Löfgren)

Text och bild lånad av Susanne Löfgren

Det är viktigt att påminna sig själv ibland tycker jag - om att njuta av det man har HÄR och NU!

Då kommer tacksamheten och lyckan över det!

Är det inte lätt ibland - att vi tror det där gräset på andra sidan är så mycket grönare att vi glömmer bort att njuta av det vi faktiskt HAR?

Singeln kanske längtar efter en partner. Den som befinner sig i ett förhållande kanske saknar mycket från singeltiden. Någon längtar efter barn. Någon annan, som har barn saknar tiden med mindre ansvar för andra och mer tid för sig själv.

Det är helt okej och väldigt mänskligt att längta! Jag längtar själv ofta till många saker!

Å jag menar inte att det bara stirras blint på det vi saknar, det är lite väl mycket fokus på det ibland bara! Nog njuter singeln även av singellivet, såväl som att den som är i ett förhållande njuter av de goda sidorna i det också, för att ta ett exempel bara.

MEN det är så viktigt att påminna sig. Jag brukar själv påminna mig om det i längtans stunder. Att det jag inte alltid är överförtjust över idag - kan komma att vara något jag saknar en annan dag!

Oavsett om du lever själv eller med en annan människa, oavsett om du har barn eller inte, oavsett om du jobbar med din dröm eller knackar på och vill vidare till annat - kommer du att i alla dessa situationer ha glada och mindre glada stunder!

Känna glädje och sorg, lycka och olycka! Ibland känns det nästan som att vi tror att bara vissa saker sker/förändras i våra liv, så ska vi vara vaccinerade mot livets djupa dalar sen.

Livet går upp och ner, det är så det är att vara en människa och leva! I motgång kan vi ibland slita vårt hår, vara ledsna och förbannade och känna det som att hela världen är emot oss!

Det är helt okej. Det är mänskligt. Känslorna är själens språk och de är viktiga att lyssna på!

Men det är i motgångarna vi bygger ny kraft och styrka. Lär oss saker om såväl oss själva som om andra. Vi upptäcker att vi är så mycket starkare än vad vi trodde! Kanske ger de oss modet att bryta mönster och välja en annan väg, en bättre väg. Kanske gör de att vi möter oss själva! :)

Å de gör även att vi uppskattar de lyckliga stunderna desto mera sen!

Lyckan - den finns inuti dig hela tiden. Ingen annan kan sätta dit den åt dig, bara du själv kan hitta den.

Vad är du tacksam över idag?

[Susanne Löfgren]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar