12 okt. 2012

Fullbordan (4 stavar)

När något är färdigt så är det färdigt, då är det dags att släppa det och gå vidare. Men inte förrän det är Fullbordat.

En ek växer tills den är färdig, den stannar inte i växten på halva vägen, men den fortsätter inte heller att växa när den nått sin fulla höjd.

En byggmästare bygger huset tills det är färdigt, han lämnar inte det förrän varje bräda, varje takpanna är på plats, men han fortsätter inte heller att bygga ännu en våning sedan huset är Fullbordat.

Då går han vidare till nästa hus och ger det sin energi. Det färdiga huset står kvar, men det får inte längre hans energi. Eken står kvar men den växer inte längre. De har nått sin fulla potential, de är Fullbordade.

4 stavar uppmanar oss att ta Allt i Livet till sin högsta potential, till Fullbordan, men kortet manar oss också att gå vidare när något är färdigt.

Ofta är vi rädda för Fullbordan, när vi når vår högsta potential har vi inget att "skylla på" då måste vi ta ansvar för den vi är och vad vi gör fullt ut. Det är som att ställa ut en tavla till allmän beskådan, utan något skydd mot omvärldens domar. Det finns inget att lägga till och inget att dra ifrån, för nu är det färdigt oavsett vad omvärlden tycker om det.

Vi kan inte heller längre säga "Jag ska bara..." , vi måste släppa det gamla och gå vidare till nästa "projekt" annars förhindrar vi utvecklingen och bromsar Livets flöde.

Vi har gjort vårt bästa, mer kan vi aldrig göra, men inte heller mindre. Det är Fullbordat, och nu får vi ta ansvar för konsekvenserna.

Baksidan av Fullbordan varnar oss för att inte våga ta det sista steget, att inte våga hänga ut något i ljuset till allmän beskådan, eller att hålla kvar något som är färdigt och bromsa Livets flöde. I grunden handlar det om bristande Tillit, till vår förmåga, till vårt värde, till Livets flöde.


Klicka på bilden för att dra
dina egna tarotkort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar