19 nov. 2011

Distraktion (8 Svärd)

Vi distraherar oss med en mängd olika "droger", förutom rena droger så kan vi vara matmissbrukare, arbetsnarkomaner, sexmissbrukare, Tv-missbrukare, stressmissbrukare, träningsmissbrukare... You name it! Det finns väl knappast någon människa som inte missbrukar något, och sen dömer vi oss själva för att vi gör det, vi missbrukar även vårt värde.

Vi är inte dåliga eller mindre värda för att vi distraherar oss, distraktion är något bra och livsviktigt. Utan distraktion  skulle vi "gå sönder". Distraktionen skyddar oss från att möta oss själva och våra Känslor i allt för snabb takt. Den får oss att må mindre dåligt. Vi är inte redo förrän vi är redo och en "Cold Turkey" kan vara direkt livsfarlig.

Naturligtvis finns det en baksida av distraktionen som är lika livsfarlig. Ett missbruk kan bli ett beroende som blir enbart destruktivt. Det gäller att välja våra distraktioner, byta ut negativa, destruktiva distraktioner, mot positiva, konstruktiva distraktioner. En drogmissbrukare mår bra av att byta ut sitt drogmissbruk mot t ex ett religionsmissbruk. En matmissbrukare kan byta ut sitt missbruk mot träningsmissbruk etc. steg för steg tills vi en dag är redo att distrahera oss medvetet utan att bli slavar under distraktionen. En annan baksida är att aldrig någonsin våga utmana våra rädslor, att aldrig någonsin vidga våra gränser, utan att ständigt snärja oss i allt snävare distraktioner tills vi inte Lever alls.


Klicka på bilden för att dra
dina egna tarotkort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar