31 maj 2012

Älska dig själv såsom din nästa!

Vad är det som gör oss så annorlunda än andra, vad är det som gör att vi ställer sådana krav på oss själva, för att vara värdiga vår kärlek och slippa vårt dömande?

Vi är fyllda av Kärlek, varför inte ge den till oss själva. Sluta döma, vi dömer ingen eller få andra, varför dömer vi oss själva, Älska, Älska och Älska i stället!

Genom att Älska alla andra så kan vi snart inte undgå att älska också oss själva, genom att se att alla andra är helt perfekta och på precis rätt plats så kan vi inte undgå att se att vi är helt perfekta och på precis rätt plats.

Älska dig själv såsom din nästa!

Vi tror att vi ska vara så mycket bättre än alla andra vi tror att vi ska vara felfria utan skavank, vi duger inte om vi har den minsta repa på lacken, men alla andra är vi beredda att Älska och ha överseende med ibland misshandel, förakt, självgodhet, You name it... men själva duger vi inte... vi tror att vi är så mycket bättre än alla andra... och vi lever inte upp till vår bild, därför dömer vi oss själva, sparkar och slår på oss... stänger in oss i en skrubb, skadar oss, isolerar oss och föraktar oss... men sanningen är att vi är inte ett dugg bättre än någon annan, men vi är precis lika bra!


Vi får lov att göra misstag precis som alla andra, det är ofta genom misstagen vi växer.

Älska dig själv såsom din nästa!

2 kommentarer:

  1. Mitt hjärtas tack för dina visa kärleksfulla ord om den heliga villkorslösa kärlekens betydelse...!

    SvaraRadera