20 dec. 2010

Känslan ÄR ju inte DU (av Susanna Isaksson)

 Läs min Vän Susanna Isakssons Fantastiska ord!

Skrev detta till en vän när hennes man bara lämnat henne. Hon undrade varför!? Varför han inte var ärlig?

''Måste du veta varför? Kan du inte bara se att det ÄR så som det är, och att han ville någonting annat. Vi lever så gott vi kan efter de erfarenheter vi har med oss i bagaget, och att stå upp för oss själva kan vara oerhört svårt.

Kanske klarade han inte av konflikten att uttala orden högt i att inom sig vilja gå sin egen väg, och därför snirklade han lite runt allt, med lögner och annat. Det är ingen upplyst väg, men vi vandrar på den vägen många av oss stundtals. Ofta klarar vi inte av att vara sanna mot oss själva, och att vara sann mot andra är ändå svårare.

Det är därför vi är här. För att övas i detta. Att vara SANNA mot oss själva.

Det han valde att göra har ju egentligen ingenting med dig att göra. Han valde mellan 2 vägar och valde den ena. Hur han handlar och tänker är helt hans eget ansvar, och hans egen väg.

Jag kan förstå att du i detta känner dig ratad. Värdelös och sårad. Men den känslan ÄR ju inte DU. Eller hur. Ditt värde är ju oändligt! Din gåva att leva är Total Kärlek. Hela DU ÄR KÄRLEK! Oavsett vad andra människor i din omgivning väljer.

Vi har alla möjligheten att i varje stund bestämma vad vi ska skapa. Och just nu är du delaktig i detta skapande. Kanske kan det ur detta skapas någonting som blir mer Du? Mer den du är, och vill vara.

Ibland upplever vi saker som får oss att tappa fotfästet, men kan vi backa lite.Inse att de rasande känslorna just bara ÄR rasande känslor, ungefär som att lyssna och njuta av Björn Skifs. Du ÄR ju inte honom, fast du upplever honom.

Just nu upplever du ilska, lögner osv. men det ÄR ju inte du. Försök att hitta kärnan. Din själ! Den ÄR Kärlek. Omtanke. Tacksamhet. Det du just nu upplever är en upplevelse i vad ett liv kan innehålla. Men DU finns kvar ändå.

Lita på att oavsett hur du upplever situationen så är det för ditt högre bästa. Lita på att bakom alla moln så FINNS solen. Lita på att efter den här upplevelsen så kommer du att ha hittat någonting inom dig som du kommer att växa av. Som du kommer att kunna förvalta och ge till andra.

Fokusera inte ditt liv på honom! LEV inte HANS liv. Vem ska vara kvar i dig när dina tankar bara är hos honom?

Kalla tillbaka dig till DIG!

I din upplevelse har han skadat dig. Men genom att hela tiden återuppleva det i dina tankar, så skadar DU DIG SJÄLV!
Och det är inte någonting du måste.
Eller hur!''

[Susanna Isaksson]

3 kommentarer:

 1. Underbar är du, min kärleksfulla och SANNA vän♥
  God Jul önskar jag dig och din fina familj!
  Kram Camilla Å

  SvaraRadera
 2. Klockrent. Tack för delningen <3

  SvaraRadera
 3. Tacksam för att jag får sprida Susannas underbara ord! <3

  SvaraRadera