24 dec. 2010

Unna dig en God Jul!

Vad handlar julen om?

För många är julen en jobbig tid, med krav, förväntningar och måsten. Både egna och andras. Många är också ensamma på julen.

Handlar det om att skicka julkorten i tid, köpa de dyraste och finaste presenterna som ingen behöver, laga den perfekta julmaten, ha de finaste och dyraste ljusdekorationerna, klä den vackraste granen. Stress, ångest,  press och åter stress.

Vare sig du firar Jesus födelse, Midvintern eller ngt annat, så borde väl julen handla om glädje och gemenskap, det är ngt vi behöver mer än alla årets julklappar.

Människan är en social art, även om vi inte är beroende av ngn speciell individ, så behöver vi varandra. Vi behöver möten och gemenskap, för att må bra.

Kanske behöver vi också vila lite från vardagens stress och press. Kanske behöver vi julefrid.

Ge dig själv vad du behöver den här julen! Ta hand om dig själv och varandra! Känn glädjen i att vi har varandra! Nöj dig med ngra få julrätter, nöj dig med en stjärna i fönstret! Ring och bjud hem de du verkligen bryr dig om på en enkel fika i stället för att skicka massor med julkort! Unna dig vila, lek, glädje, gemenskap! Unna dig julefrid!

Och ha en riktigt God Jul, på det sätt som passar just dig och dina närmaste!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar