7 apr. 2011

Oro (5 svärd)

Oro är ett självskadebeteende, vi gör oss till offer för det värsta som kan hända innan det har hänt.

Ingen oro i Världen kan förändra något till det bättre, men oron får oss att må sämre samtidigt som vi tenderar att möta en verklighet som vibrerar i resonans med vår oro.

Vi ser mörka moln vid horisonten och är övertygade att blixten kommer att slå oss till marken. Trots att solen fortfarande skiner  och även om vi inte vet vilken riktning molnen tar, så ligger vi redan brända på marken.

För många verkar oro vara ett kärleksbevis. Vi SKA oroa oss för våra barns välfärd annars är vi dåliga föräldrar. Men vad våra barn behöver är trygga vuxna som de kan luta sig mot om det behövs. De behöver någon som släpper dem fria att vara den De ÄR, på det sätt som De väljer att Vara det, samtidigt som vi ger dem mod och kraft att möta varje eventuell svårighet.

Våra barn behöver definitivt inte ngn som överbeskyddar och kontrollerar dem, eller som målar Fan på väggen.

Men oron har en framsida också om vi väljer att se den. genom att visa oss våra värsta rädslor kan den hjälpa oss att bli trygga och möta dem, samtidigt som den kan hjälpa oss att se vad vår högsta önskan är.

Varje gång du är orolig för något kan du ställa dig själv följande frågor, och besvara dem i tur och ordning:
1) Vad är det värsta som kan hända? Håll inte igen med svaret utan försök att komma på det allra värsta.
2) Vad gör du om det händer? Efter att ha svarat på den frågan så vet du hur du ska hantera varje situation som uppstår. Du kan släppa oron och flytta fokus.
3) Vad är det bästa som kan hända? Återigen är det dags att använda fantasin. försök att verkligen "bre på" och se det allra bästa scenariot.
4) Fokusera på det bästa, se det, känn det, var i det!

Klicka på bilden för att dra
dina egna tarotkort!

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera