23 apr. 2011

Livets Hjul

Det är så lätt att tro att vi är bättre eller sämre, att ngn har kommit längre eller ligger efter. Vi dömer våra dagar som bra eller dåliga.

Vi har en benägenhet att se på Livet linjärt, där allt har en början och ett slut. Vi tror att vi rör oss från den ena änden till den andra, och väl där så är vi framme.

Ibland pendlar vi fram och tillbaka men vi tycker oftast att den ena riktningen är bättre.

Men se på naturen, där finns inget som är linjärt, allt rör sig i cykler, som ett hjul. Tänk om vi skulle se på livet så. Och vad är väl rimligare än att tro att vi fungerar som allt annat i naturen.

Är livet ett hjul då finns det inget bättre eller sämre, inget före eller efter. Då finns det bara balans eller obalans, rörelse eller stillhet.

Varje upplevelse är lika mkt värd, var vi än befinner oss är vi lika mkt värda, allt och alla behövs för att det ska bli balans och livet ska kunna fortsätta att snurra. Ledsnaden är lika viktig som glädjen, ensamheten som gemenskapen, rörelsen och vilan, lugnet och stressen, läraren och eleven, mördaren och den mördade. Allt är lika viktigt för att det ska bli balans.

Blir det för mkt av något så snurrar livet allt ryckigare och sämre för att till slut stanna helt.

Och Nirvana som vi kan uppnå, och som vi kommer ifrån, är säkert Underbart, men inte ens där kan vi vara för evigt, för då upphör också det, hade vi kunnat det så hade vi inte varit här.

Allt är precis som det ska vara!


Klicka på bilden för att dra
dina egna tarotkort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar