12 apr. 2011

Grymhet (9 svärd)

Jag tror att grymhet är den totala makten och den totala åtskillnaden utövad.

Det kan tyckas att det handlar om kontroll men den som har ett behov av att kontrollera är beroende av sitt offer. den som utövar grymhet är totalt likgiltig för offrets vara eller icke vara.

Här handlar det om makt över de egna känslorna. det som åstundas är o-känslighet, att inte känna vare sig emotionellt eller fysiskt.

Det räcker inte att hugga ner offret, när offret är utan sans fortsätter förövaren ändå att hugga gång på gång.

Om grymhet är den totala makten, då är det offret upplever den totala maktlösheten.

Möter vi grymhet signalerar det därför att vi behöver mera makt över våra känslor, vårt mående och vårt Liv. Grymhetens okänsliga makt är inte eftersträvansvärd, men att vara en del av Livet och möta allt i Livet utan att göra sig till offer för det ger oss makt.

Hur vi Har det kan vi inte alltid göra ngt åt men hur vi Tar det är alltid vårt eget Ansvar.

Grymhetens baksida talar om okänslighet och bristande empati. Att Känna är en del av att vara Levande. Våra Känslor är ett signalsystem som leder oss närmare oss själv. Stänger vi av Känslorna så stänger vi dörren till oss själva.

Vi är inte beroende av någon eller något specifikt utanför oss, men vi är ömsesidigt beroende av Allt Skapat. Vi är del av Allt och Allt är lika viktigt. Empatin hjälper oss att Känna oss som en del av Allt, att bli Ett med Allt.


Klicka på bilden för att dra
dina egna tarotkort!

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera