1 jan. 2011

Tid

I dag skriver vi den förste januari 2011, men det är bara ett blad i en almanacka. Ett nytt år, ny månad, ny dag. Vi mäter tiden i solvarv, månvarv, och jordvarv, eller det gjorde vi en gång. Idag är det bara blad i almanackan. Det nya solvarvet började redan den 21e december 2010. Men inte heller det är sant, för året har ingen början och inget slut, jorden bara snurrar runt solen i all evighet utan början och utan slut.

Ska det vara riktigt rätt existerar inte tiden heller, det vi kallar tid är bara en rörelse eller ett avstånd. All tid existerar samtidigt, igår är bara lite längre bort än nu. Vi kan se det på stjärnhimmeln, vår närmaste stjärna befinner sig ca 4 ljusår bort. När vi ser ljuset från den så ser vi 4 år bort, vi ser en annan tid, och vi vet faktiskt inte om ljuset har färdats från det förflutna eller från framtiden!

Själv står vi helt stilla i ett evigt Nu, medan tiden rör sig mot oss. Vilket håll vi tittar åt avgör i vilken riktning tiden rör sig mot oss. Vilket håll tittar vi åt? Tittar vi mot det förflutna eller framtiden? Vet vi över huvud taget vart vi blickar?

Oftast tittar nog de flesta av oss lite slumpartat hit och dit, och mest bakåt mot det förflutna. Tiden kommer lika slumpartat emot oss, och mest är det förfluten tid som kommer tillbaka gång på gång. Same procedure as last year, för så har vi alltid gjort, så har jag alltid varit, detta har jag alltid upplevt. Samma gamla ljus lyser på oss om och om igen. Vissa scener ur det förflutna lyser starkare, och har en benägenhet att ständigt blända vårt Nu med sitt ljus.

Men vad händer om vi istället låter vårt ljus belysa dessa scener ur det förflutna? Dessa scener är också Nu, bara en bit längre bort, så länge vi väljer att se dom som vi alltid har sett dom så kommer de att förbli de samma. Men om vi i stället låter vårt ljus lysa tillbaka på dom, om vi väljer att se på dem på ett annat sätt, då kommer de att förändras och bli så som vi väljer att se dom, och vi behöver inte längre låta vårt Nu bländas av deras sken.

När vi väl vänder oss mot framtiden då låter vi den komma emot oss slumpartat, utanför vår kontroll, som att dra ett kort ur en tarotlek. ”Jaha nu kom 8 stavar upp!”

Men framtiden är ett fällt av oändliga möjligheter, vi behöver inte vänta på att den ska komma till oss. Den finns redan där med alla möjligheter. Vi kan själv välja vilken framtid vi vill ska komma oss till mötes. Vi kan ”dra” vilken framtid vi vill ur leken, vi kan till och med skapa en helt ny framtid som aldrig tidigare skådats. Först när vi väljer den blir den verklig. Vi kan lika gärna välja vår framtid medvetet, som att bara låta den ramla över oss.

Hur ser din framtid ut om 10 år? Hur ser den ut om ett år? Vad upplever du om en månad? Om en vecka? Hur ser din morgondag ut? Hur väljer du att uppleva nästa Nu! Skapa det precis som du vill ha det, och låt dess ljus skölja över ditt NU! Enbart din Fantasi sätter gränserna, och den sätter inga gränser. Den vidgar dom!

Gott Nytt NU!

1 kommentar:

 1. Innerligt tackkk för glasklara upplysningar! GOTT NYTT ÅR!!!

  Tiden är ett hål i ingenting
  där vi rusar som råttor i cirkel
  av illusioner om betydelser
  över annat levande.

  SvaraRadera