22 maj 2011

Förlåt oss alla män (av Sofia Elenäs)

Denna text är lånad från Sofia Elenäs Fina Blogg

Jag såg för en tid sedan en video, som ni gjort där ni bad om ursäkt o alla mäns vägnar för alla de brott o allt det våld som begåtts genom tiderna gentemot oss kvinnor.

Jag tycker att det är hög tid att vi kvinnor ber om ursäkt och i medvetenhet tar ansvar för vår del o vi inte spelar oskyldiga till vår historia och den aktuella situationen i världen idag.

Jag ärar den manliga energin, dess styrka, kraft och villkorslösa kärlek! För mig är den manliga energin lik en hund.

Glad, tillgiven, lekfull, utåtriktad, kreativ, nyfiken och energisk. Det är en uppvaktande energi som naturligt ger andra uppmärksamhet. Det är en energi som har en tydlighet i vad den vill. Den är ärlig och rättfram.

Den kvinnliga energin är mer lik en katt, som ligger och spinner i solskenet och njuter av sitt eget sällskap, men även om katten är mer inåtvänd och oberoende, så söker den också ibland kontakt, men mer sinnligt, likt en katt som stryker sig mot dina ben och vill bli smekt eller hoppar upp och lägger sig ovanpå boken som du just ska läsa.

Den kvinnliga energin som ibland vill ha uppmärksamhet av den manliga energin, har genom tiderna ofta använt sig av ett fult spel. Kvinnor som spelar på sin sexualitet, för att få män att göra sånt som de vill. Kvinnor som använder sex som maktmedel. Kvinnor som medvetet väcker den sexuella kraften hos män utan att vilja ta emot den, utan i syfte att söndra och härska.

När män inte förstår vad det är kvinnor vill, föds frustration, ilska och förakt, som kan leda till att den manliga goda kraften omvandlas till våldshandlingar. Våldshandlingar som leder till att männen känner skuld och det kan även leda till att män känner rädsla för den stora livgivande kraften som finns inom dem. De män som genomskådar kvinnors spel, kan trots det bli berövade sin lust och glädje o förvandlas till cyniska tråkmånsar.

Vi kvinnor behöver stå upp o ta vårt ansvar och i medvetenhet möta männen och vara tydliga med vad vi vill och längtar efter, så att den manliga o den kvinnliga energin kan förenas i harmoni och balans och befrias från den skuld och rädsla som separerar oss.

I oss alla finns båda dessa energier, låt dem mötas och älska med varandra inom oss! Låt oss sen alla mötas o älska varandra i lust glädje och lätthet!

[Sofia Elenäs]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar