9 okt. 2010

Hur hittar vi Hem!

Tidigare publicerad den9/10-10 på Sigges radioteater

Så GOTT att ha hittat hem! Så GOTT att uppleva att JAG är Trygg i Alla situationer i Livet! Saker och situationer som tidigare skulle varit läskiga, svåra eller helt oöverstigliga har plötsligt blivit Enkla. Situationer och handlingar som tidigare har präglats av bekräftelsebehov (utan att jag ens var medveten om det) sker plötsligt bara i Kärlek och Närvaro. Allt känns så annorlunda och Tryggt. Det som tidigare vållat smärtor och rädslor känns bara Tryggt.

Men hur hittar vi dit?

När vi inte ens vet var problemet ligger, när vi byggt hela livet på att inte möta det värsta såret i oss. När vi dolt det så bra för oss själva att vi inte ens vet att det finns. När det enda vi kan se är "symtom" på det som finns under.

Hur kan vi veta vägen ur något som vi inte ens vet vad det är?

Jag tror att lösningen ligger i just detta, att vi inte kan det, att inse att vi inte vet och inte kan fixa på egen hand. Att acceptera att det är så. Att inse och acceptera att det finns saker som vi inte klarar på egen hand. När vi accepterar det så kan vi släppa det, överlåta det på ngt större.

Jag tror att vägen hem går via överlämnande. Om vi ser Livet som en vän, som ger oss allt vi behöver. Vi talar om för Livet vad vi vill ha, hur vill vi att vårt liv ska se ut. Sedan ber vi Livet om hjälp med att komma dit. Släpper det och litar på att livet kommer att leda oss dit på bästa sätt.

Livet kommer att leda oss, det kan gå långsamt, det kan gå snabbt, för Livet gör det ingen skildnad, ur Livets evighetsperspektiv finns det inget långsamt eller snabbt. Livet leder oss den väg vi måste gå för att hitta fram, det tar helt enkelt den tid det tar, på den väg vi måste gå.

Det enda vi kan göra är att vila i Tillit, och Tacksamhet för alla de gåvor som livet ger oss på vägen, smärtsamma eller trevliga, vi får dem precis i de portioner som vi behöver och klarar av. Det finns inget "bra" eller "dåligt" det bara ÄR.

Vår enda uppgift är att Be om Hjälp, ha Tillit och Tacksamt ta emot alla Livets gåvor i Närvaro och Härvaro.

Då blir vi Fria, Då kommer vi Hem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar