7 juli 2012

Dagaz - Gryningsrunan

Dagaz är gryningens och dagens runa.

I gryningen kommer ljuset, vi ser allt klarare, gryningen är början på något nytt.

Dagaz representerar också sprickan mellan världarna, i gryningen vaknar vi och övergår från den sovande drömmen och den vakna drömmen. I gryning och skymning är den andliga världen och den fysiska världen närmast varandra, det är lättare att röra sig mellan världarna. rent visuellt syns det i mitten på runan där den ena världen krymper ihop för att låta den andra världen vidga sig. Det råder balans mellan de båda världarna , båda är lika viktiga.

I gryningens ljus spricker trollen, det som verkade svårt och mörkt blir genast ljusare och lättare.

Runan ser ut som en fjäril, fjärilen står för mig för fullbordan, i ägget fanns idén, larven agerade för att göra den möjlig, i puppan mognade den. I fjärilen visas den upp, breder ut sina vingar och visar sin skönhet för världen.

Har du dragit Dagaz går du mot en ny början, klarsyn och fullbordan, den manar dig att se på dina problem från en ljusare sida. Dagaz säger också att det är dax att breda ut sina vingar och flyga, du är redo nu, släpp taget om det gamla! Du uppmanas även att balansera den andliga och den fysiska sidan av ditt liv, svävar du i det blå, då behöver du grunda dig, tar vardagen och denna världen upp hela ditt Liv, då behöver du lämna mera plats åt det Andliga. Vi behöver båda. Sprickan mellan världarna säger oss att det är gynsamt att utföra shamanskt "arbete" nu, du kan röra dig fritt mellan världarna.

Dagaz baksida står för skymning och natt. Skuggorna blir längre och hotfullare, men i själva verket är skuggans upphov inte större och farligare än i dagsljuset. Du varnas för att svartmåla dina upplevelser och glömma bort deras ljusa sidor. Kanske är du rädd för att bre ut dina vingar och flyga, eller så finns det en obalans mellan de olika världarna i ditt liv just nu. Vad behöver du göra för att vända Dagaz rätt?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar