15 apr. 2012

Solen

Solen representerar själva Livet. Livet är i grund och botten energi som strömmar genom Allt Levande. "Farfar Sol" är Livets representant i vår del av Universum. Praktiskt taget all energi i vår del av Världen har sitt ursprung i Solen, praktiskt taget Allt Liv vi känner har sitt ursprung i Solen.

Summan av energi och materia är konstant, de kan inte skapas eller förstöras, de kan bara övergå i olika former av varandra. Därför är Tillväxt egentligen omöjlig, när något växer innebär det att det tillgodogör sig energi från en annan källa, genom ljus, genom mat osv. Nästan all sådan energi
här på Jorden har sitt ursprung i Solen. Solen är den källa som tillhanda håller oss Livets överflöd.

Solen uppmanar oss att ta emot Livets överflöd och låta det flöda igenom oss, i form av ett solbad, i form av mat, vindenergi, material som vi bygger vårt hus av och i form av Känslor... Också Känslor är en form av energi som flödar genom oss.

Solens baksida varnar oss för att stänga av Livets flöde genom oss, kanske ser vi detta tydligast i ätstörningar, en bulemist frossar i energin och tar in mer än den ger ut, likväl som en anorektiker stänger sig för energin och vägrar släppa in den. Vi kan föra över denna bilden på all energi, den som stänger av sina känslor är en känslomässig anorektiker likväl som den girige som bygger upp ett finansiellt kapital är en finansiell bulemist. Oavsett hur det yttrar sig, så är det skadligt för oss själva och Livet om vi stänger av Livets flöden.




Klicka på bilden för att dra
dina egna tarotkort!

2 kommentarer:

  1. gillar din naturvetenskapliga touch på dina inlägg, kan det bero på att jag är fysik och matematiklärare. heheheh. Vilket fall som helst så säger du det jag tänker så det känns så trevligt att läsa dina inlägg.

    Visst ibland är det bra att få lite motstånd och argumentera för sin sak, men inte alltid. Ibland är det skönt att läsa något man tänker själv och bara konstatera att så här är det och fler än jag tycker så. Ha en skön söndag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Marie-Louise för den bekräftelsen, jag kan lite om mycket men kan väl knappast säga mig vara expert på något. Gott att höra att jag inte är heltute och reser med mina naturvetenskapliga tankebanor =)

      Och tack för dina kommentarer.

      Hoppas att din söndag också varit skön!

      Radera